Diplomatic Economic Club® Since 1997

LV EN RU News Trade Fair Riga Members area Articles
  • Contact ☰ menu ✕

    » » Uzruna 27.06.2010 (3962)

    Uzruna  

    Cienījamie Kluba biedri un Diplomātiskā Ekonomikas Kluba mājas lapas viesi!


    Ekonomiskā diplomātija iekšējās politikas ietvaros veidojās jau kopš tās dibināšanas. Tas ir galvenais mehānisms efektīvo tirdzniecības un ekonomikas divpusējo un daudzpusējo līmeņu sadarbības kontaktu veicināšanai makrolīmenī. Sadarbības pamatā vienmēr stāv ekonomiskās intereses, neņemot vērā atšķirības, kuras pastāv starp tām un, ka tās ir veidotas dažādu ekonomikas attīstības sistēmu situācijās. Ekonomiskā diplomātija veicina sociālās, ekonomiskās un politiskās savstārpējās attiecības starp valstīm.


    Jebkurā valstī darbojas simts tūkstoši vai pat vairāk par miljonu uzņēmumu, kompāniju, kā arī pati valsts sastāv no noteiktā institūciju un organizāciju daudzuma. Tie visi pieņem lēmumus uz saimnieciskās sistēmas dinamisko izmaiņu pamata.
    Starp uzņēmējdarbības darbības subjektiem veidojas vertikālās un horizontālās attiecības un kontakti. Bet tik liela darbības subjektu daudzuma gadījumā ir grūti atrast sev sadarbības partnerus. Tieši tāpēc viens no Kluba darbības uzdevumiem ir informatīvā un konsultācijas rakstura palīdzības sniegšana ārvalstu un vietējiem lielajiem, vidējiem vai mazajiem uzņēmumiem potenciālo un uzticamo partneru meklēšanā savstārpēji izdevīgo ekonomisko attiecību izveidošanai.


    Saskaņā ar savu statusu, diplomātam nav tiesību tieši pārstāvēt saimniecisko subjektu intereses vai būt materiāli ieinteresētam komerciālās darbības rezultātā, piedalīties jebkādās komerciālās pārrunās. Tas ir aizliegts pēc p.42 Vēnas konvencijas par diplomatiskajām attiecībām (1961): «Diplomātijas aģents nav tiesīgs ārvalstīs nodarboties ar profesionālo vai komerciālo darbību ar mērķi pelnīt savās interesēs». Tieši neformālā saskarsme starp diplomātiem un uzņēmējiem ir svarīgākais faktors, kurš veicina labvēlīgu kontaktu sameklēšanas procesu un atbrīvo no saskarsmes ar neperspektīvajiem partneriem.


    Mēs dzībojam bezgalīgo iespēju laikā. Tiem, kam ir visas nepieciešamas zināšanas, datora darbības iemaņas un piekļūšana globālajai informācijas infrastruktūrai, nekas nav neiespējams. Visu šo elementu eksistēšanas gadījumā pat mazā biznesa vai patstāvīgas ražošanas uzņēmumu organizācija attīstības valstī var kļūt par veiksmīgu globālajā tirgū, it īpaši, ja Jums būs profesionālās un efektīvās ekonomiskās diplomātijas uzticīgs atbalsts.


    Pavol Baranay -President of DEC, 2008-2010

     »  Uzruna »  Views: 3962   Diplomatic Club


    Diplomatic Economic Club®



    Home  ::   About Diplomatic Club  ::   DEC news  ::   Cooperation  ::   Publications  ::   Trade Fair Riga  ::   Club archive   ::   Legal  ::   Contact  ::  

    close open

    Diplomatic Club for Peace Appeal to world leaders and humanity

    Diplomatic Economic Club strongly condemns and is not accepting any kind of aggression, military collisions, wars between countries, which are happening here close in the center of Europe, on the other continents of the world, in Asia, in Africa.
    Nothing can justify the use of force in any cases, everywhere it leads to suffering of civilians.
    We call all parts, leaders of all levels for a peaceful solution of any disagreements through the dialog and negotiations.
    Only the Peace on our planet, olny Friendship and mutual understanding promote the life of people.
    Please don't even allow yourself any thought about World War III, about nuclear weapons.
    All the humanity remembers the wars of the 20th century, and if somebody has forgotten, please remember. Diplomatic Club for Peace

    Stop War! Peace All over the World



    Diplomatic Economic Club
    unites members from 37 countries of the world.
    Diplomatic Economic Club – is a unique association where people from different countries are to find a common language and contribute to the development of contacts between businessmen of the countries they represent.
    1997 — the beginning of the formation of the idea of creating a club, the establishment of internal interactions in the club on the basis of international exhibitions in Riga, periodic meetings.

    Digest

    She phrase „Economic Diplomacy“ assumes the diplomatic official activities that are focused on increasing exports, attracting foreign investment and participating in work of the international economic organisations