Ziemassvētku priekšvakarā
Gada laikā notiek tikšanās, svētku svinēšana un citi pasākumi par godu nacionāliem svētkiem un citiem notikumiem.
Slovākijas vēstniecība Jaunā gada un Ziemassvētku priekšvakarā tiekas ar vienu mērķi iepazīt viesus ar slovāku viesmīlību un dod pagaršot tradicionālo «kāpostu zupu», kuru gatavo ar lielu kāpostu un gaļas daudzumu.
Tikšanās decembra sākumā Slovākijas vēstniecībā Rīgā ir sena tradīcija, kas sākās kopā ar diplomātisko attiecību starp Latviju un Slovākiju dibināšanu.
Galvenais saturs ir «kāpostu zupa», Ziemassvētku ēdiens Slovākijā, un to gatavot paši dipl. misijas darbinieki un viņu ģimeņu locekļi.
Viena no kāpostu zupas (kapustnica) receptēm (3 litri)
Skābi kāposti, sagriezti sīpoli, sausa pikanta desa, mazliet šķiņķa, nedaudz žāvētu baraviku (iepriekš mērcētus), 1 ķiploka daiviņa, 1 ēd.k. milti, 2 ēd. k. augu eļļas, 1 ēd.k. sausas paprikas , 1 ēd.k. melnu rozīņu , nedaudz žāvētu plūmju.
Saldus ingredientus pievieno, lai samīkstinātu skābu kāpostu garšu.