Kapustnica (kāpostu zupa) Slovākijas vēstniecībā
Slovākijas vēstnieks Latvijā Ladislavs Babčans kopā ar sievu Andrea un vēstniecības darbiniekiem sarīkoja draudzīgu tikšanos, sakarā ar gaidāmajiem Ziemassvētkiem un Jauno gadu.
Vēstnieks aicināja viesus pagaršot Kapustnicu Ziemassvētku zupu Slovākijā.
Šogad, tāpat kā iepriekš, Slovākijas vēstnieka sieva Andrea Babčana tieši piedalījās Kapustnicas un saldo Ziemassvētku kūku gatavošanā.
Tikšanos Slovākijas vēstniecībā Latvijā Jaunā gada priekšvakarā sākās pagājušā gadsimta 90. gadu vidū. Diplomātiskais ekonomiskais klubs šajās Ziemassvētku tikšanās piedalās kopš 1997. gada.
Galvenais ēdiens Kapustnica zupa, kurā ir daudz gaļas un kāpostu.
Vēstnieka sievas recepte:
2,5-3 litru tilpums:
Skābēti kāposti, divi sasmalcināti sīpoli, piparotā desa, šķiņķa šķēles, trīs kartupeļi, ķiploka daiviņa, ēdamkarote miltu, 2 ēdamkarotes augu eļļas, tējkarote saldas paprikas, tējkarote rozīņu, žāvētas plūmes.
Iepriekš iemērciet žāvētas baraviku sēnes (cik daudz ietilps plaukstā). Lai mīkstinātu kāpostu skābi, tiek pievienota salda sastāvdaļa.
Šī kāpostu zupa tiek gatavota uz sēņu buljona. Iepriekš sagatavojiet buljonu, apcepiet sīpolus, burkānus un citas sastāvdaļas, pēc tam visu ielieciet pannā ar buljonu un atstājiet līdz zupa ir gatava!